Workshops

Ochtend (09:30 - 12:30)

Acquisitie

Vertel!

Klantgerichtheid, klantvriendelijkheid en commerciële daadkracht! Niet alleen bellen met je klant, wat geen "koud kunstje" is, maar ook het beheren van je relaties, zorgen voor opvolging en het efficiënt onderhouden van klantcontacten. Dit leer jij met de workshop van Vertel!. Een sales & communicatie workshop met een innovatief en inspirerend randje.

Beleggen

ING

Heb jij ook nog 100.000 euro op je spaarrekening staan? En krijg je hierover ook maar 0,5% rente? Waarschijnlijk niet... Maar dat kan veranderen. Wil jij het geld dat je gekregen hebt van je oma voor je verjaardag omzetten in serieus geld. Dan is de workshop beleggen echt iets voor jou! ING vertelt hier eerst kort over de achtergrond van het beleggen. Waarna er uitgebreid wordt hoe jij jouw geld kan verveelvoudigen.

Nog slechts 3 plaatsen over!

Excel

Het Microsoft Office programma Excel is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. In welke tak je ook werkzaam bent, het is onvermijdbaar dat ook jij ooit met een Excel-sheet aan de slag zult gaan. Of je nou een simpele balans moet opstellen of met complexe formules zal werken, Excel is hét programma om overzichtelijk informatie weer te geven. Als je tenminste goed weet hoe je het moet gebruiken...

De Excel-workshop van de StuD Career Day leert jou in 3 uur alle ins en outs, zodat jij straks volledig getraind de werkvloer op kunt stappen. Voor zowel beginners als gevorderden is deze workshop een must; naast dat je de basistaken effici├źnter leert uitvoeren, zal je de ruimte gegarandeerd met nieuwe skills verlaten.

Nog slechts 1 plaats over!

Pitchen

Jouri Schoenmaker

Met een goede pitch vergroot je de kansen om verder in gesprek te komen met mogelijke investeerders voor jouw product. Maar een goede pitch vergroot ook je kansen bij een sollicitatiegesprek.

De workshop wordt gegeven door de nationaal kampioen; Jouri Schoenmaker. Het pitchen wordt je geleerd in 6 stappen:
  1. Doelgroep bepalen
  2. Richt je puur op het probleem!
  3. Een krachtige opening
  4. Jouw oplossing
  5. Tractie
  6. Call to action
Deze stappen zullen op een interactieve manier behandeld worden. Schrijf je in voor deze workshop, want met een goede pitch heb je de halve wereld!

Nu.nl artikel

Snellezen

'In minder tijd meer informatie verwerken door een effectieve leesstrategie'
Overal om ons heen hebben we te maken met informatie die we moeten verwerken. In een dag krijgen wij even veel informatie binnen als in de jaren '50 in een jaar. Informatie in de vorm van (studie)boeken, kennisartikelen, documenten, e-mails, en berichten. Belangrijk dus om informatie snel te verwerken. Want waar vind je de tijd om dit allemaal te lezen? En hoe onthoud je de kern van het verhaal? Soms een flinke uitdaging. De gemiddelde snelheid van lezen is tussen de 150 en 300 woorden per minuut. Dat kan omhoog. Tijdens de workshop Snellezen leren we je hoe je sneller leesstof verwerkt. Dat bespaart veel tijd! Om sneller te lezen, leer je hoe je de visuele kant van je brein betrekt. Zo kun je veel meer woorden lezen in dezelfde tijd. Stel je voor dat je in plaats van 200 straks 1000 woorden per minuut leest. Hoeveel tijd gaat jou dat schelen? En wanneer je je studieboek en/of wetenschappelijke artikelen meeneemt naar de workshop gaan we het direct toepassen!

Sollicitatietraining

Bereid je voor op de eerste stap naar de werkvloer. Je hebt de talenten voor de functie maar hoe zorg je ervoor dat dit ook zo overkomt tijdens je sollicitatie. Daarvoor bieden wij een sollicitatietraining waarin de tips en tricks van het solliciteren worden uitgelegd. Met daarbij een uitleg voor het maken van een goed cv.

Middag (14:00-17:00)

Latex

Wil jij een hoger cijfer voor je verslagen? Lay-out is een essentieel onderdeel van je verslag en kan zowel bewust als onbewust een flink verschil maken. Als TU student zul je ongetwijfeld geprobeerd hebben een wiskundig/natuurkundig verslag te schrijven in Word en daarbij tot de conclusie gekomen zijn dat het vrij onhandig is. In het programma Latex kun je echter wel heel gemakkelijk dit soort verslagen schrijven. Daarnaast is het ook heel makkelijk om je verslag er strak en georganiseerd uit te laten zien en kan het je zelfs veel tijd besparen! Het is namelijk heel makkelijk om in Latex je lay-out te veranderen, zelfs als er veel grafieken, tabellen en plaatjes in staan. Een workshop over Latex kan je dus veel tijd besparen en je verslagen veel mooier maken!

Op het moment zit deze training vol!

Persoonlijk Leiderschap

Wil je werken aan persoonlijk leiderschap? Droom je van meer energie of minder stress in je leven? Wil je balans krijgen en houden tussen werk en privé? Verlang je om altijd jezelf te kunnen zijn en naar je intuïtie te luisteren? Wil je leren omgaan met aannames en overtuigingen die nu in de weg staan? Werken aan je persoonlijke effectiviteit? Leiderschap vormgeven vanuit authenticiteit, plezier en eenvoud?
Schrijf je dan in!

Photoshop

Heb jij Photoshop al enige tijd op je computer staan of heb je het nog niet maar wil jij graag alle geheimen ontdekken van het bewerken van foto's? In deze workshop Photoshop leer je alles over het importeren, organiseren en bewerken van foto's die je zelf hebt gemaakt of van Google hebt geplukt. Misleid mensen om je heen met bewerkte foto's en maak mooie posters (zoals die van de Stud Career Day 2017), oftewel leer een nieuwe skill die je voor de rest van je leven kan gebruiken.

Start een Onderneming

VraagHugo

Laat je motiveren en inspireren door de ervaringen en idee├źn van een startup bedrijf. Leer van de verhalen van Cloudcuddle, hoe ze op het idee kwamen en hoe ze het hebben aangepakt. Cloudcuddle is een YesDelft! startup en heeft dé mobiele bedtent voor meervoudig beperkte kinderen ontworpen.

Maar voor een onderneming heb je niet alleen een idee nodig, er komt veel meer bij kijken. Tijdens deze workshop neem je een kijkje naar alles wat een onderneming nodig heeft. VraagHugo legt uit over de juridische geschriften die komen kijken bij het opstarten van een bedrijf. VraagHugo maakt juridische en bedrijfseconomische kennis toegankelijk op een simpele en transparante wijze, door zelf je documenten op maat te maken in een paar eenvoudige stappen.

Wil jij beginnen met ondernemen? Schrijf je dan in voor deze workshop!

Stressmanagement

Stress... daar kunnen we allemaal over meepraten. Het zijn niet alleen deadlines voor je studie, de werkdruk op je stage of bijbaan, een druk sociaal leven, of andere omgevingsfactoren, die stress veroorzaken, stress zit vooral in jezelf. Lichte, kortdurende stress kan ons helpen optimaal te presteren. Maar als je vaker en langduriger stress ervaart in een situatie die je moeilijk kunt veranderen, dan kan dat een aanslag op je lichaam zijn. Dat is puur ongezond. In de workshop Stressmanagement onderzoeken we de invloed van percepties en overtuigingen in de situaties die je als stressvol ervaart. Je ontdekt hoe je stress kunt herkennen bij jezelf en bij een ander. Je maakt kennis met technieken en ontvangt praktische tips hoe je stress effectief te lijf gaat.

Visueel Denken

Jongens van de Tekeningen

Heb jij ook wel eens een 'Eureka' moment gehad, maar wist je dit voor geen mogelijkheid duidelijk te maken aan je omgeving? Jongens van de Tekeningen zullen je hierbij helpen! Met de workshop Visueel Denken word je geholpen bij het maken van strategie en het in beweging krijgen van mensen. Hierbij wordt de essentie uit complexiteit gehaald en zorgt dit voor een gedeeld beeld. Deze workshop is dan ook hét gereedschap om abstracte of complexe ideeën zichtbaar en deelbaar te maken!